Mijn visie

In de drukte van het dagelijks leven staan we niet vaak stil bij wat we voelen. We hebben zo veel aan ons hoofd dat we de rest van ons lichaam vergeten. Tot het signalen begint te geven, zoals spierspanning, hoofdpijn en vermoeidheid. Klachten die je het liefst zo snel mogelijk wilt laten verdwijnen. Net als gedachten en gevoelens die je in de weg zitten.

 

In mijn visie is ‘snel weg ermee’ niet de oplossing. Juist door te aanvaarden wat er is en het aandacht te geven, komt er ruimte voor verandering. Ik werk vanuit het holistische principe dat lichaam en geest één geheel vormen. Als je luistert naar de signalen van je lichaam, kan je je bewust worden van dieper liggende gevoelens en ervaringen. Of van patronen in je dagelijks leven die ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel zit.

 

Ik heb groot vertrouwen in de kracht en wijsheid die iedereen in zich heeft. Massagetherapie laat deze kwaliteiten naar de oppervlakte komen.

Waarom massagetherapie?

Als je iets herkent in mijn visie, zou massagetherapie bij je kunnen passen. Je klachten kunnen fysiek en/of psychisch zijn. Misschien ben je onder behandeling bij een arts, fysiotherapeut of psychotherapeut. Massagetherapie is een goede aanvulling op de reguliere zorg. Vaak weten we dingen wel met ons hoofd, maar komen toch geen stap verder. Massagetherapie helpt je om je bewust te worden van wat er in je leeft. Je gaat voelen wat voor jou helemaal klopt. Het mooie van massage is bovendien dat het zelfhelend vermogen van je lichaam erdoor wordt versterkt. Wat vastzit, kan weer gaan stromen.

Hoeveel wordt er gepraat?

Elke sessie begint met een gesprek van ongeveer een kwartier. Bij de eerste kennismaking duurt het gesprek wat langer. We nemen door wat je klachten en verwachtingen zijn. Tijdens de massage nodig ik je uit te ervaren wat zich op dat moment aandient. Ik stel af en toe een vraag of ik vertel je wat ik opmerk. Jouw reactie daarop bepaal je helemaal zelf. Na de massage is er tijd om stil te staan bij hoe het met je gaat. Dat kan met woorden of in stilte.

Wat voor soort massage is het?

Onder massagevormen staan de soorten massage die ik geef. Tijdens het gesprek kijken we samen wat passend is voor jou, op dat moment. Welk deel van je lichaam heeft aandacht nodig? Soms voel je het meteen aan, andere keren begeleid ik je daarbij.

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

Als massagetherapeut ondersteun ik jouw proces, op het tempo dat bij jou past. Door bij je aanwezig te zijn in het hier en nu, geef ik je de ruimte voor je eigen ervaring. Er kunnen gedachten bij je naar boven komen, emoties of beelden. Dat weet je nooit precies van te voren. Wat je wel weet, is dat het jouw waarheid is en dat het nooit méér is dan je op dat moment aankan. Het kan ook zijn dat je niet zoveel bijzonders voelt; het hoeft niet altijd ‘de diepte’ in te gaan.

Wat is het effect?

Na een massagetherapiesessie ben je weer een stapje verder: je hebt heel bewust naar je lichaam geluisterd. Misschien heb je iets helder gekregen of begrijp je jezelf beter. Misschien voel je je vrijer, luchtiger, ontspannen. In ieder geval zorgen mijn aandacht en aanraking ervoor dat je meer in contact bent met je eigen lichaam.

Wat zijn de contra-indicaties?

In sommige gevallen is het beter om je niet te laten masseren: bij koorts, griep, zware verkoudheid, te veel pijn, ernstige hartaandoeningen, chemotherapie, hoge dosis radiotherapie. Ook zijn er redenen om plaatselijk niet te masseren: ontstekingen, vaatziekten, wonden, spataders, huidziekten. Als ik twijfel, masseer ik niet of pas na overleg met je huisarts.